Flerkulturelt bryllup på Tuddal Høyfjellshotell - Bryllupsfotograf Telemark

Hva skjer når kinesiske og norske tradisjoner spleises?

Tze Ying fra Singapore og Gunnar fra Porsgrunn møttes i Australia under studiene og falt pladask.

bryllupsfotograf telemark bryllup på tuddal høyfjellshotell

Skal du gifte deg? Ser du etter en flink bryllupsfotograf til å dokumentere menneskene som er viktige for deg?


Ting som gjør at jeg digger bryllupet til Tze Ying og Gunnar:

  • Bryllupet varte hele helga. Alle gjestene kom på fredag og overnattet til søndag

  • Kinesiske og norske tradisjoner ble brukt om en annen

  • De startet dagen med hvit kjole og dress men før middag skiftet de til tradisjonell kinesisk bryllupskjole og Telemarksbunad

  • Maten! Ja, jeg nevner mye mat i bloggene mine, men når kjøkkensjefen kommer fra en restaurant med 2 Michelin-stjerner, hotellet har sitt egen in-house ølbryggeri og middagen består av fire retter? OG hver rett hadde en matchende øl? Jo, det må nevnes

  • Tze Ying’s far driver en durian fruit-plantasje i Malaysia og smuglet litt frukt med seg til Norge (hvis du ikke vet hva det er så er det en spesiell frukt som lukter veldig sterkt som folk enten elsker eller hater. Det fins liksom ingen mellomting).

Se video av når jeg spiser durian fruit for første gang i bunn av blogginnlegget.

Nydelige norske omgivelser

De gjorde et poeng utav å vise Norge fra sin beste side når det kom så mange besøkende fra Singapore og Malaysia, og jeg må si at Tuddal Høyfjellshotell ligger utrolig vakkert til.

Gaustatoppen er “like bak” og en bitteliten kjøretur tar deg til slående utsikt og landskap.

Kulturforskjeller

Jeg elsker å reise! Et stort privilegium med jobben min er at jeg får komme tett på mennesker rundt om i verden. Jeg har fotografert bryllup i mange land i Europa og flere stater i USA, og det å oppleve hvordan folk gjør ting andre steder inspirerer meg.

Tze Ying og Gunnars bryllup var i August 2017 og jeg husker at temperaturen var litt over 20 grader, selv om det regnet (og utevielsen ble flyttet inn, men det er en annen sak). Det var altså for kaldt for singaporerne så de fyrte i peisen i hytta hvor bruden gjorde seg klar :)

Jeg leter hele tiden etter personlige ting jeg kan dokumentere

Da søsteren til Tze Ying kom opp til hytta med kjæresten sin og så meg for føste gang tok jeg umiddelbart et bilde, og hun løftet hånda og ga meg det internasjonale tegnet for “yo”.

Det fortsatte utover dagen så jeg har lagd en liten montasje for å fremheve det.

Dårlig vær gjorde at utevielsen måtte flyttes inn

Ahhh 2017 altså. Året hvor dårlig vær gjorde at tre utevielser måtte flyttes inn og to helikopterturer ble kansellert av sikkerhetsmessige årsaker. Veldig frustrerende altså.

Men, kudos til den høygravide hovmesteren på hotellet som elegant gjorde helomvending for hele brudefølget og vigsler, musikere (og fotograf!) omstilte seg lett, profesjonelt og fikset en kjempeflott vielse i foajéen til hotellet.

Jeg har aldri en plan

Under portrettfotograferingen prøver jeg alltid å skape en rolig atmosfære hvor brudeparet kan være seg selv mens jeg tar meg av komposisjoner og bakgrunner og sånt. Vi satte oss i bilen og kjørte oppover fjellet så sa jeg stopp og prøvde å inkorporere landskapet i bildene.

Og du? Tror du ikke at regnet stoppet og solen tittet frem? Vielsen kunne jo ha vært ute allikevel…

Men det ble jo veldig fint inne i foajéen da. Og kjekke minner å huske tilbake til at alt måtte flyttes inn i siste liten.

Etter noen portretter skiftet de til tradisjonelle festdrakter og middagen kunne begynne.

Urnorsk hotell = stivt oppstilt bilde hvor alle ser sure ut

Det siste bildet

Jeg har skrevet om det siste bildet tidligere, men det tåler å bli nevnt mer. Det er noe jeg alltid gjør. Det er et kreativt utløp for meg, det er et annerledes bilde for kundene mine og det er en måte å sette et punktum for bryllupet på i albumet.

Denne gangen ble det litt spesielt, for på vei tilbake fra det siste bildet ble det enda et bilde.

Så det siste bildet i dette bryllupet ble det ant siste bildet!

Liker du bildene mine? Ser du deg selv og dine kjære i arbeidet jeg gjør? La oss ta en prat og bli litt bedre kjent:


Durian fruit-historien

Siden 2015 har jeg fotografert mange par fra Singapore rundt omkring i Norge og Europa. Det inkluderer Stavanger, Tromsø, 7-dagers road trip gjennom Europa, Lofoten og 4-dagers road trip langs vestkysten.

Fellesnevneren for alle de singaporske kundene mine er at de enten elsker eller hater durian fruit.

I Singapore er durian fruit forbudt på t-banen, i busser, på fly, på hotell osv fordi det lukter så utrolig mye. Hver gang jeg har blitt fortalt om durian fruit fortelles det med så utrolig mye lidenskap, men siden det ikke er lov å ha med på fly har jeg aldri fått muligheten til å smake.

Helt til Tze Ying’s far smuglet med seg noe til bryllupet.

Jeg stod ute på terrassen og pratet med noen gjester da vi plutselig kjente en voldsom lukt. Det var faren til Tze Ying som hadde brutt forseglingen på innpakningen sin. Ja, kun brutt forseglingen, og hele området luktet.

Resten ser du her: