DIY bryllup i Helgåleiren på Jæren med vielse i skogen

Bryllupsfotograf på Jæren

Silje og Alex giftet seg i fellesferien og stod for all pynt og dekor selv. De samlet på strandglass, mose, trestubber og lagde resten selv i god DIY-ånd.

Jeg fulgte dem fra morgen til kveld og fotograferte alt som skjedde innimellom. Bli med en tur i skogen og la deg inspirere av et annerledes og personlig bryllup.

Vielse i skogen ved Helgåleiren med Humanetisk Forbund.

Vielse i skogen ved Helgåleiren med Humanetisk Forbund.

Planlegger du bryllup og leter etter fotograf i Stavanger-/Jærenområdet?


Ting som gjør at jeg digger bryllupet til Silje og Alex:

  • Forberedelsene - Begge to gjorde seg klar på visuelt kule plasser og begge salongene ligger ca 100m fra hverandre slik at jeg kunne veksle mellom dem veldig enkelt.

  • Innleid transport - Alle gjestene ble kjørt til vielse- og festlokalet med buss. Utrolig greit når dette er ordnet for alle. I tillegg var det en kul, gammel buss.

  • Vielse i skogen - Trenger jeg å si mer? Ja til flere utendørs vielser!

  • Personlig preg - Silje og Alex la masse tid og sjel i pyntingen av lokalet, og det viser godt igjen. Bildene ble faktisk også publisert på Silje sin favoritt bryllupsblogg, Rock 'n Roll Bride i England.


Brudgommens forberedelser var hos Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger.

Brudens forberedelser var hos Cut the Crap Frisør i Stavanger.

Bryllupsfotograf Stavanger Jæren Eirik Halvorsen-16.jpg

Alex har lagd forlovelsesringen av en silver dollar-mynt.

Hvor kult er ikke det?

TIPS: First look i skogen.

Hvis du er litt nervøs før vielsen hjelper det nervene med en first look. I tillegg blir det fine bilder:

Bryllupsfotograf Stavanger Jæren Eirik Halvorsen-41.jpg

TIPS:

  • Oversett bryllupstalen til de som ikke snakker norsk.

  • Legg frem lommetørkler som gjestene kan tørke tårer med under talene.

  • Sørg for at barna har noe gøy å drive med i bryllupet.

Hjemmebrygget øl og lemonade.

Det blir ikke mer personlig og god stemning enn dette. To forskjellige typer øl og to typer lemonade til tørste bryllupsgjester.

TIPS: Ha buffet til bryllupsmiddag. Det skaper god stemning.

Mange sier at de vil ha et løssluppent bryllup med god stemning men ender opp med å bli sittende ved bordet i timesvis. Å ha flere retter servert betyr mye jobb på kjøkkenet, servering, rydding, taler, pause, servering, taler, påfyll i glasset, rydding, pause, servering... osv.

Ha buffet. Gjestene forsyner seg med akkurat det de vil ha. Folk får beveget seg og minglet litt. Ha taler innimellom. Det er god stemning.

TIPS: Sjekk at lyd og bilde virker dagen før.

Skal du ha projektor og lerret til bryllupsfesten? Skal gjestene bruke mikrofon under talene? Dobbelt- og trippelsjekk at alt virker dagen før. 

  • Be gjester med bilder/video om å sende inn til ansvarlig før bryllupsdagen.

  • Bruk kun én datamaskin til alt som skal være på skjermen, så slipper du koblinger som ikke passer og kluss med forskjellige formater osv.

  • Gi ansvaret med lyd og bilde til en person som kan med det og som kan ha kontroll under bryllupet.

Det siste bildet

En ting jeg alltid har gjort, og alltid kommer til å gjøre, er å avslutte bryllupsdagen din med et siste bilde. Det er et konsept jeg har utviklet for å sette et visuelt punktum på bryllupsdagen. Spesielt i forbindelse med albumet ditt. Dette bildet er ofte litt mer artistisk, ofte tatt i mørket og noen ganger prøver jeg å gjøre en personlig vri som er spesielt for brudeparet.

Shootproof, som er leverandøren jeg bruker til å levere bildene jeg fotograferer til deg, har intervjuet meg angående det siste bildet. Ta gjerne en kikk på “Your Last Photo Is the Most Important”.

I dette tilfellet ville jeg at skogen de hadde vielsen i skulle være et element. Da jeg pakket i bilen så jeg tretoppene fra parkeringsplassen og tenkte at trærne var et fint symbol til å sette et punktum for dagen. Dette kalles en dobbeleksponering og er to bilder lagt oppå hverandre, noe jeg gjør i kameraet, ikke i Photoshop:

Snakker bildene mine til deg? Da syns jeg at du skal snakke med meg: