Bybryllup på Ingensteds i Oslo med utendørs vielse

Bryllupsfotograf i Oslo og Akershus

 

Tone og Sven giftet seg på en torsdag i juni midt i Oslo (egentlig litt mer øst, da) nemlig på Ingensteds, rett ved Akerselva. Lyslenker, hjemmelagd pynt, masse blomster og masse kjærlighet.

Bryllupsfotograf Ingensteds Oslo Eirik Halvorsen-1.jpg

Planlegger du et bryllup i Oslo og leter etter fotograf? 


Ting som gjør at jeg digger bryllupet til Tone og Sven:

  • Utendørs vielse - Jeg syns ofte at vielse ute på location kan bli mye mer personlig og unikt. Ja, vi har skiftende vær i Norge, men det er verdt å gutse litt.
  • De holdt ikke tilbake tårene - Følelser og tårer fløt fritt hele dagen og det viser så utrolig godt igjen på bildene hva brudeparet og gjestene føler for hverandre. Let the tears flow!
  • First look - Det er alltid digg og nervedempende for brudeparet å se hverandre før vielsen. Det blir også veldig vakre bilder av det.
  • Vielse og fest på samme sted - Ingen transport. Ingen venting. Ingen dødtid for gjestene for å vente på brudeparet. Middag og fest og bånn gass!
  • Torsdagsbryllup - Jepp! Hvem sier at du må ha bryllupet ditt på en lørdag? 

Brudens forberedelser var på wickedHOUSE frisør i Skippergata.

I tillegg til det åpenbare som skjer liker jeg å lete etter unike, alternative vinkler og fange spesielle øyeblikk som utspiller seg. 

Når jeg fotograferer detaljbilder prøver jeg alltid å finne noe som er personlig for kunden eller noe som er unikt for stedet vi er på. I dette tilfellet så jeg denne fuglen med monokkel som passet fint til bilde av forlovelsesringen og gullskoene gikk fint inn i de varme tonene i bokhylla.

Sven gjorde seg klar på Thon Hotel Rosenkrantz hvor jeg hadde Lene Elisabeth Eide med som second shooter. Det vil si at hun fotograferte brudgommen mens jeg fotograferte bruden. På den måten får du som kunde 100% dekning fra hver av deres forberedelser og jeg slipper å gå glipp av viktige øyeblikk.
Alle foto under her av Lene, redigert av meg.

Og så kommer vi til first look-bildene. Vi begynner med en .gif som viser det ganske godt:

Eirik Halvorsen Tone og Sven bryllup gif.gif

Jeg elsker hvordan Sven bryter ut i tårer over beundring, og at jeg var der til stede for å forevige det hele. Tone og Sven kjenner meg fra før fordi vi har hatt kontakt på telefon og mail, i tillegg til at vi har møttes og gjort en forlovelsesfotografering sammen noen måneder før bryllupet. 

"De stoler på meg som fotograf og jeg får komme tett innpå dem fordi de kjenner meg." 

Ok, nå må vi nesten få se bildene av Sven som er rørt til tårer av å se sin vakre brud for første gang:

Vi fortsatte med portrettfotografering like etter, uten noen spesiell plan. Ingen lokasjon var scoutet på forhånd og vi bare valset rundt i det sommerslige Oslo og fotograferte.

Både vielsen og festen ble holdt på Ingensteds. Et fantastisk rustikt og flott lokale like ved Blå og Akerselva.

TIPS:

Det fine med at alt er samlet på samme sted er at gjestene bare kan henge rundt og mingle, snakke med hverandre, drikke og kose seg. Ingen må kjøre bil noe sted, og det blir det skikkelig god stemning av.

Bryllupsfotograf Ingensteds Oslo Eirik Halvorsen-35.jpg

TIPS: Tomflasker, enkle trekasser, noen plankebiter og litt maling og vips så har du pyntet til bryllupet ditt:

Sven begynner å gråte under vielsen, Tones forlover ser det og fisker frem et lommetørkle. Elsker denne lille bildeserien.

Sven bare danset av glede.

Dance.gif

Tone ble kjendis i hjembyen sin og var på fremsiden av Drammens Tidene på bryllupsdagen. Noen gjester hadde tatt med seg et eksemplar.

Damene kysser brudgommen når bruden er på do og mennene kysser bruden når brudgommen er på do. Denne tradisjonen blir det ofte veldig gøyale bilder av.

Litt mer matbilder. Kun fordi det var digg mat og digg lys i lokalet. Veldig kult med sharing-middag i bryllupet forresten. Litt mindre stivt liksom. 

TIPS: Ekstra bilder i den lave kveldssola.

I løpet av kvelden, alt etter når på året du gifter deg såklart, så er det deilig å ta en tur ut for noen ekstra portretter. Om sommeren betyr det lavere sol og finere lys. Om vinteren betyr det bilder i mørket. Uansett så får dere flere portretter med større variasjon i helheten. Jeg tvinger alle mine kunder til å ta en ekstra tur ut i løpet av kvelden.

Neida.

Joda.

Hva er bryllupsfotografi for deg?

I regi av Tone og Svens kakeskjæring har jeg lagd en liten video som forklarer hva bryllupsfotografi er for meg. I tillegg forklarer jeg hva forskjellen på et forventet bilde og et ekte, unikt øyeblikk er.

(VIDEO KOMMER)

Det siste bildet.

En ting jeg alltid har gjort, og alltid kommer til å gjøre, er å avslutte bryllupsdagen din med et siste bilde. Det er et konsept jeg har utviklet for å sette et visuelt punktum på bryllupsdagen. Spesielt i forbindelse med albumet ditt. Dette bildet er ofte litt mer artistisk, ofte tatt i mørket og noen ganger prøver jeg å gjøre en personlig vri som er spesielt for brudeparet. I dette tilfellet ville jeg ha med lokasjonen som forklarer omgivelsene rundt et rocka og løssluppent bryllup: grafittiveggen utfor Blå, som er en klisjé uten like, men som jeg ville gjøre noe nytt og annerledes med:

Bryllupsfotograf Ingensteds Oslo Eirik Halvorsen-104.jpg

Snakker bildene mine til deg? Da syns jeg du skal snakke med meg: